A-vitamin
A-vitamin a zsírban oldódó vitaminok csoportját erősíti, hétköznapi néven retinolnak is nevezik, amit hallhattatok már szépségápolási témában
egyik legfontosabb feladata a szürkületben való látás biztosítása
a retinol csökkenti a kollagén lebomlását, serkenti az új kötőszövetrostok képződését kollagénből, ezáltal egészségessé, feszessé teszi a bőrt
felmérések szerint a koleszterinszintre is kedvező hatással van
csökkenti a gyulladások, fertőzések kialakulásának esélyét, így támogatva az immunrendszert
legnagyobb mennyiségben a májban, sárgarépában és édesburgonyában található az A-vitamin, így ezek rendszeres fogyasztásával biztosíthatjuk szervezetünk szükségletét
mivel ez is egy zsírban oldódó vitamin, amennyiben növényi étrendet követünk, mindenképpen párosítsuk a sárgarépát, édeskrumplit olívaolajjal, vagy repceolajjal a megfelelő felszívódás érdekében
A-vitamin pótlásakor fontos figyelembe venni D-vitamin szintünket, fogyasztásunkat is optimális arányuk 1:1, vagyis ugyanolyan mennyiségben pótoljuk a két vitamint a jótékony hatás érdekében