C-Vitamin
C-vitamin mindenki ismeri, a legtöbben fogyasztják is valamilyen formában, főleg megfázás esetén - de miért is fontos szervezetünk számára a C-vitamin?
fokozza az immunitást
erős antioxidáns, tehát segít a szív-és érrendszeri betegségek és a rákos megbetegedések elleni védekezésben
segíti a sebgyógyulást, a csontok és fogak egészségét
szükséges a természetes kollagén előállításához
mivel vízben oldódó vitaminról van szó, nem halmozódik fel a zsírszövetben, így a fölösleges mennyiség a vizelettel távozik a szervezetből ugyanakkor viszonylag könnyen „kárbavész”, főleg stressz hatására
szerencsére a C-vitamin megtalálható különböző zöldségekben, gyümölcsökben
legjobb C-vitamin források:
paprikák, különösen a hagyományos tv paprika
feketeberkenye, áfonya, eper
citrom, narancs
brokkoli, kelbimbó
szervezetünk azonban nem tudja előállítani a C-vitamint, ezért egészségünk megőrzése érdekében érdemes pótolni is, hogy biztosan élvezhessük jótékony hatásait
1000mg napi mennyiség elegendő egy egészséges szervezetnek
2000mg napi mennyiség a stresszes időszakban is biztosítja az elegendő C-vitamint
3000mg napi mennyiség betegség esetén segít mielőbb legyőzni a fertőzést, gyulladást