Halkollagén
Szervezetünk kollagén termelése fokozatosan csökken 25 éves kor felett, pedig több szempontból is fontos szerepe van ennek a fehérjének
Manapság kevesebb olyan ételt fogyasztunk, amelyeknek magas a kollagéntartalma érthető is, hiszen sokan nem szeretik a nehéz ételeket, mint például a körömpörkölt, a kocsonya, vagy a velő
Ezért is lettek egyre népszerűbbek a kollagénporok és kapszulák
Ám ennél is érdemes figyelni, hogy milyen készítményt választunk
Előnyös, ha fenntartható forrásból készül az általunk vásárolt kollagén és amennyiben valakinek autoimmun betegsége van, figyeljen rá, hogy Neu5Gc-mentes terméket válasszon
A halkollagén jó választás lehet azoknak is, akiknél előfordulnak emésztési problémák, hiszen ez nem terheli az emésztőrendszert
Mi mindenben segít még a kollagén?
Fontos összekötő elem – többek között a porcok, inak, ízületek számára
Csontjaink erősségéhez, a megfelelő csontsűrűséghez is hozzájárul
Segíti az izomnövekedést és a regenerációt
Hidratálja, feszesíti a bőrt, továbbá erősíti a hajat és a körmöket
Napi ajánlott fogyasztási mennyiség: 5-10 gramm kávéba, turmixokba is keverhetjük, azonban ha igazán jó minőségű a halkollagén, akkor vízzel is fogyasztható semleges ízének köszönhetően