Jód
Jód
Nagyrészt a pajzsmirigyben találhatóegészen pontosan a szervezetünkben található 15-20 mg jód kétharmad része
Számos jótékony hatása ismert, hiánya esetén anyagcsere problémák, depresszió, elhízás, Golyva alakulhat ki
Ezért is emeljük ki előnyeit:
a pajzsmirigy épségéért felel, elengedhetetlen a hormonok képzéséhez
segíti szabályozni az anyagcserénket, élénkíti a szellemi tevékenységeket
energiát biztosít, és megkönnyítheti a zsírfelesleg elégetését diéta esetén
a növekedésben is fontos szerepe van, csakúgy, mint a haj, a bőr és a köröm egészségének megőrzésében
Fő forrásai: algák, hagyma, tengeri herkentyűk, eper, retek
és vannak olyan ételek, amelyek túlzott fogyasztás esetén csökkenthetik a jód felszívódását – ilyen például a káposzta, brokkoli vagy a karfiol is
Hiány esetén napi 100-200 mcg mennyiségben javasolt a pótlása
Javasoljuk, hogy extra bevitel előtt konzultálj szakértővel, hogy valóban szükséges-e a pótlás, illetve a megfelelő hasznosulás érdekében
www.honu.hu