Máj
A belsőségek közül a máj a legnépszerűbb – sokan resztelt máj formájában fogyasztják, az ínyencek pedig a különböző pástétomokat is kedvelik
A máj különösen gazdag A- és D-vitaminban, valamint több fontos ásványi anyag is megtalálható a májakban: vas, réz, cink, mangán és szelén is
Fogyasztása két hetente egyszer javasolt, hiszen ez fedezi a vitaminok, ásványi anyagok szükséges mennyiségét, de így még vigyázunk koleszterinszintünkre
Igazán minőségi fehérjeforrás, viszont alacsony a kalóriatartalma – így egy diéta esetén alkalmanként helyettesíthetjük vele a húsféléket
Ami pedig a kedvenc receptjeinket illeti, imájduk a resztelt májat, de ennek a lecsós verzióját is
a hétvégi húsleveshez készülhet finom májgombóc zab, vagy rizsliszttel
és az otthon készített májpástétomok is nagyon ízletesek és laktatóak