Omega 3 fontossága
Mindig fontos egy kis időt szentelni a jó zsírok fontosságára, ezen belül is az Omega - 3 zsírsavra.
A többszörösen telítetlen zsírsavak családjába tartozik, ezek közül legismertebbek: eikozapentaénsav (EPA), a dokozahexaénsav (DHA) és az alfa-linolénsavat (ALA). Sajnos az Omega-3-at a szervezet nem képes előállítani, ezért egészséges élelmiszerek, vagy étrendkiegészítők útján tudjuk pótolni.
Miben is tud segíteni számunka?
- Hozzájárul az immunrendszer egészségének fenntartásához
- Bizonyos autoimmun betegségek kezelésében nagyon hatásosnak bizonyult
- Gyulladáscsökkentő
- Izületi gyulladások, bélgyulladások kezelésében jól használható
- Csökkenti a kockázatát bizonyos rákos betegségek kialakulásának
- Szív és érrendszer egészségének fenntartásához elengedhetetlen
- Hatékonyabbá teszik az anyagcserét
- Fontos szerepet játszanak az agy működésében
- Hajunknak, körmünknek és bőrünknek is szüksége van rá
- és napestig folytathatnánk a felsorolást
Miben találunk Omega-3-at?
A legjobb lenne, ha minőségi ételekből vinnénk be a szervezetünkbe. A hideg vízi halakban találjuk meg a legnagyobb mennyiségben: tonhal, szardínia, lazac, makréla, hering, tőkehalmáj stb. Nagyon fontos, hogy megfelelő forrsából szerezzük be ezeket a halakat, mert a higanytartalmuk magas lehet. Továbbá találunk még a lenmagban, a repcében, az olívában, de jelen van a dióban, a mandulában, a babban, bogyós gyümölcsökben, a brokkoliban, a sötétzöld leveles zöldségekben is.
https://www.honu.hu/egeszseges-zsirok/swanson-efas-flaxseed-oil-1000-mg-100-softgel
Természetesen táplálékkiegészítők formájában is elérhető számos gyártó termékpalettáján