Omega 3 fontossága

Omega 3 fontossága

Mindig fontos egy kis időt szentelni a jó zsírok fontosságára, ezen belül is az Omega - 3 zsírsavra. 🥥🥑🍳🐟🥦

A többszörösen telítetlen zsírsavak családjába tartozik, ezek közül legismertebbek: eikozapentaénsav (EPA), a dokozahexaénsav (DHA) és az alfa-linolénsavat (ALA). Sajnos az Omega-3-at a szervezet nem képes előállítani, ezért egészséges élelmiszerek, vagy étrendkiegészítők útján tudjuk pótolni.

Miben is tud segíteni számunka?

- Hozzájárul az immunrendszer egészségének fenntartásához

- Bizonyos autoimmun betegségek kezelésében nagyon hatásosnak bizonyult

- Gyulladáscsökkentő

- Izületi gyulladások, bélgyulladások kezelésében jól használható

- Csökkenti a kockázatát bizonyos rákos betegségek kialakulásának

- Szív és érrendszer egészségének fenntartásához elengedhetetlen

- Hatékonyabbá teszik az anyagcserét

- Fontos szerepet játszanak az agy működésében

- Hajunknak, körmünknek és bőrünknek is szüksége van rá

- és napestig folytathatnánk a felsorolást 🥰

Miben találunk Omega-3-at?

A legjobb lenne, ha minőségi ételekből vinnénk be a szervezetünkbe. A hideg vízi halakban🐟🐟🐟 találjuk meg a legnagyobb mennyiségben: tonhal, szardínia, lazac, makréla, hering, tőkehalmáj stb. Nagyon fontos, hogy megfelelő forrsából szerezzük be ezeket a halakat, mert a higanytartalmuk magas lehet. Továbbá találunk még a 🥦🍳🥑🥥🍒🥬 lenmagban, a repcében, az olívában, de jelen van a dióban, a mandulában, a babban, bogyós gyümölcsökben, a brokkoliban, a sötétzöld leveles zöldségekben is.

https://www.honu.hu/egeszseges-zsirok/swanson-efas-flaxseed-oil-1000-mg-100-softgel

 

Természetesen táplálékkiegészítők formájában is elérhető számos gyártó termékpalettáján

A termék a kosárba került!

A termék a kívánságlistára került!