Reggelizz okosan
Reggelizz úgy, mint egy király a reggeli a nap legfontosabb étkezése
szerintünk is, ezért hoztunk néhány tippet
Érdemes egy nagy pohár vízzel indítani a napot, mert éjszaka 6-8 órán át nem jut folyadékhoz a szervezetünk, így fontos a hidratálás emellett ezzel az apró trükkel segíthetjük a vérkeringésünk és emésztésünk felkészülését is az előttünk álló napra
Ezután jöhet a reggeli > segítünk, hogy mire figyelj első étkezésednél
tudjuk, hogy a kávét inni szokás..éhgyomorra fogyasztása azonban irritálhatja a gyomorfalat, növeli a stresszhormonszintet és hosszú távon magas vérnyomáshoz is vezethet Maradjon inkább reggeli utánra a kávézás
talán említeni sem kellene a műzliket, hiszen ugye (!) már mindenki tudja, hogy még a fitness-wellness-cukormentes-csillivilli verziók is tele vannak számunkra szükségtelen adalékanyagokkal, cukrokkal, édesítőszerekkel az egekbe emeli a vércukorszintet, ami aztán hirtelen leesik és gyakran egész napos ingadozást és falásrohamokat idéz elő
egy kis pohár gyümölcsjoghurt átlagosan 3-4 kockacukornak megfelelő cukrot tartalmaz nem is ragoznánk tovább
a péksütemények szinte ”üres” szénhidrátforrások, fogyasztásuk után hamar újra megéhezünk javasoljuk helyette a jó minőségű, valódi kovásszal készült kenyeret, egyre több kézműves pékségben kaphatóak kovászos termékek
De akkor mégis mit együnk?
Olyan komplex ételeket, amikben jó minőségű, lassan felszívódó szénhidrát, omega-3-ban gazdag zsírok és fehérje is megtalálható
kovászos kenyeret avokádóval, hántolt kendermaggal, zöldségekkel
”kapirgálós” tojásrántottát/omlettet zöldségekkel, jó minőségű, magas hústartalmú (90%!) sonkával
és ha mindenképpen az édes ízeket kívánjuk, akkor készítsünk otthon chia pudingot növényi tejjel, gyülömcsökkel
vagy zabkását chia maggal, néhány szem mandulával, bogyós gyümölcsökkel a zabnál fontos, hogy megfelelő mennyiségű jó zsírral párosítsuk, ezáltal lassítva a zab felszívódását
Egy pici odafigyeléssel igazán finom, tápláló és egészséges reggelit ehetünk minden nap