Természetes Immun-Hadsereg
Kinek vannak házi praktikái megfázás, rossz közérzet esetére? Mi megelőzésképpen is előszeretettel válogatunk a vitaminok mellett otthon található csoda-élelmiszerek közül, mutatunk párat
fahéj: antioxidánsokban gazdag és remek mangánforrás, ennek köszönhetően hatékonyan harcol a szabadgyökök, virusok, baktériumok ellen > érdemes rendszeresen fogyasztani megfázás, vagy a téli fertőzések elkerülése érdekében
fokhagyma: a mikrobaölő hatóanyagok magas koncentrációban találhatóak meg a fokhagymában, amik megakadályozzák a kártékony gombák, baktériumok terjedését, emellett rendszeres fogyasztása védi a szívet, az ereket, előnyösen befolyásolja a HDL-LDL koleszterin egyensúlyát
méz: a benne található antioxidánsoknak köszönhetően erősíti a szervezet természetes védőrendszerét, védelmet nyújt vírusok, baktériumok, gombák ellen, enyhíti a gyulladásokat, valamint az emésztőrendszerre is kedvező hatással van > ha pedig savasodásra, refluxra hajlamos valaki, a repcemézet akkor is fogyaszthatja, hiszen lúgos kémhatása kíméli a gyomrot A mértékre mindenképpen figyeljetek, napi 2-3 teáskanál megteszi jótékony hatását, de még nem növeli túlzottan a vércukorszintet
gyömbér: talán említenünk sem kell a gyömbér remek gyulladáscsökkentő hatását, ami miatt már az ókorban is szívesen alkalmazták > a gyomor gyógyítójának is nevezik és torokfájás, nátha esetén is segítségül hívhatjuk többek között A-,C-,E-és B-vitaminokban is gazdag
kurkuma: más néven indiai sáfrány, a gyömbérfélékhez tartozik, a növény gyökerében található kurkumin magas antioxidás tartalmának köszönhetően segít kivédeni az oxidatív stresszt > így javítva az immunrendszer erősségét, emellett szintén gyomorvédő, májvédő hatása van, és felgyorsítja a káros anyagok kiürülését a szervezetből
Használjátok bátran a fenti élelmiszereket teákhoz, főzéshez, sütéshez Tegyünk minden nap egy apró lépést az egészségünk megőrzéséért