Grillezett polip egészben
A tenger ajándékai

Hozzávalók
Egész polip (600g) 621 kcal
18g vaj (129 kcal)
alaplé az előfőzéshez
fokhagyma
só, bors, pirospaprika, kevés citromlé
Elkészítés
Előfőzés: Ha az egész polipot alaplében előfőzzük, garantáltan puhává fog válni, bár az így 45-60 percig előfőzött polip jelentős súlyveszteséget fog szenvedni. Általában 50-55% hőkezelési veszteséggel kell kalkulálni.
Az előfőzött polipot felszeletelhetjük, vagy akár egészben vajon megsüthetjük. A vajhoz tehetünk sót, borsot, fokhagymát, az elkészült ételhez mehet kevés citromlé és pirospaprika.
Tápanyagtartalom: 621 kcal, 20 g zsír, 9 g szénhidrát, 99 g fehérje
Köretként főzhetünk burgonyát, édesburgonyát, de bármilyen saláta jól áll neki.