Cukkini tócsni laktóz és gluténérzékenyeknek is

Cukkini tócsni laktóz és gluténérzékenyeknek is

Unod már a rizs és burgonya köretet? Szeretnél valami könnyű de mégis laktató uzsonnát?

Ebben az ételben nem fogsz csalódni! Tökéletes grillezett csirkemell, karaj, sült máj vagy akár egy jó steak mellé is. Akinek nincs ételintoleranciája, egy kis light sajttal is fel lehet dobni. Vagy akár többfajta zöldségből is készülhet: pl sárgarépa, fehérrépa, zeller, gomba... itt is csak a képzelet szabhat határt.

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini (200g, 34kcal)
  • 2 közepes tojás (104g, 149kcal)
  • kb. 5 evőkanál rizsliszt/zabliszt/alternatív lisztek (50g, 180kcal)
  • fokhagyma
  • só, bors
  • kókuszzsír a sütéshez (12g, 103kcal)

Elkészítés:

A két cukkinit lereszelünk és besózzuk, hagyjuk picit állni, majd kinyomkodjuk a felesleges nedvességtartalmat. Ezután összekeverjük 2 felhabart tojással, de ez akár el is hagyható. Annyi rizslisztet/zablisztet teszünk hozzá hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen (kb 5 evőkanál). Tehetünk hozzá ízlés szerint fűszereket, fűszernövényeket: fokhagyma, metélőhagyma, só, bors, oregánó, rozmaring stb. Ezután már csak mindkét oldalát pirosra kell sütni felforrósított kókuszzsírral kikent serpenyőben.

Tápanyagtartalom: 466 kcal, 23 g zsír, 47 g szénhidrát, 19 g fehérje

Jó étvágyat!

A termék a kosárba került!

A termék a kívánságlistára került!