Egy kis tengeri finomság

Hozzávalók:
- 200 g garnéla (170 kcal)
- 150 g édesburgonya (129 kcal)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 10 g vaj a garnélához (72 kcal)
- 5 g olivaolaj az édesburgonyához (44g)
- csili
- só, bors
- citromlé, petrezselyem (ízlés szerint)
Én szeretek a garnélával bíbelődni, ezért mindig olyat választok, amin még rajt a páncélja és lehetőleg nem előfőzött. Nem mellesleg egy jó trükk azoknak, akik nagyon gyorsan befalják az ebédet. Így biztosan megrágjuk az ételt és az előemésztés már megkezdődhet a szádban, és nem terheled a gyomrod.
Tehát az első feladat, hogy a garnéla páncélját a hátán felvágd, és kihúzd belőle a fekete csíkot, ami nem más, mint az emésztő csatorna. Ezután felhevíted a vajat egy serpenyőben és az apróra vágott fokhagymákat beleszórod. Ha már érzed a finom illatát mehetnek hozzá a garnélák, só, bors, csili. Ha sikerül friss garnélát vásárolnod, akkor a szürkés színe lassan szép pirosra vált. Ez jelzi, hogy kész az ételed. Ha még szeretnéd tetézni a dolgokat apróra vágott petrezselyemmel és pár csepp citromlével megbolondíthatod.
Az édesburgonyát többféleképpen elkészítheted. A legegyszerűbb, ha előmelegített sütőben héjában megsütöd. De egy másik serpenyőben apró kockákat is piríthatsz, ahogy én tettem. Ehhez szükséged lesz pár csel olivaolajra is. Esetleg készülhet belőle tört burgonya is.
Tápanyagtartalom: 415 kcal, 14 g zsír, 30 g szénhidrát, 43 g fehérje