Grillezett csirkemell mentás görögdinnye salátával

Grillezett csirkemell mentás görögdinnye salátával

Könnyű nyári ebédötlet egy kis kompromisszummal. Igaz, hogy a dinnye tartalmaz cukrot, azonban ezt ellensúlyozza a magas víztartalma, vitamin és ásványi anyag tartalma, na és természetesen isteni íze. Ha nem vagy túl szigorú diétán, akkor ideális ebédre, akár az egész családnak.  

 
Hozzávalók 1 főre:

  • 130 g csirkemell (158 kcal)
  • 150 g görögdinnye (44kcal)
  • 1 ek olívaolaj (12g, 106kcal)
  • Friss mentalevelek
  • Só, bors


307 kcal, 15 g zsír, 10 g ch, 32 g fehérje

Elkészítés:

A csirkemellet tetszés szerint szeleteljük fel, de akár kockázhatjuk is. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal. A serpenyőt vagy a grillrácsot melegítsük elő. Ha már forró, helyezzük rá és mindkét oldalát pirosra sütjük.

Közben a dinnyét felkockázzuk és hozzá tépkedjük a friss menta leveleket. Ínyenceknek egy kis balzsamecetet ajánlok.

Ha kreatívak szeretnénk lenni, akkor a dinnyét félbevágjuk és kis golyókat vájunk a lédús gyümölcshúsból és azt töltjük vissza a héjába a mentával. Kertipartin is megállja a helyét!

Jó étvágyat!

A termék a kosárba került!

A termék a kívánságlistára került!