Porterhouse steak by NPK Charolais Farm

Hogy is készül egy igazán jó steak?

Porterhouse steak by NPK Charolais Farm

Örök dilemma... Hogy is kell elkészíteni a jó steaket...?🤔🤔🤔

"Nagyon fontos a hús kellő idejű hűtve tárolása, vagyis az érlelés. Alapvetően ennek 3 hét+1-2 napnak kell lennie, nálunk ez 6 hét, hiszen minél tovább tároljuk hűtőkamrában, annál porhanyósabb, annál élvezetesebb lesz. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy az érlelt marhahúst nem kell pácolni, anélkül is fantasztikus ízélményben lesz részünk. Ez nagyjából az a kategória, mintha egy gyönyörű nőre tundrabugyit húznánk, és úgy próbálnánk megkívánni.

Sütés előtt pár órára tartsuk szobahőmérsékleten a húsunkat, így kevesebb hőbehatásra lesz szükség, kisebb lesz a vízveszteség, tehát nem szárad ki.

Serpenyőben süssük, a tűzhelyet a legmagasabb hőfokra állítva. A serpenyőbe nem kell zsiradékot tenni, hanem a hús felületét kenjünk be. Oldalanként 1-1 perc sütésidő alatt kéreg képződik, mely a nedvességet benntartja a húsban. A második 1 percnél már alacsonyabb hőfokra kell állítani a főzőlapot, mert az úgynevezett kérgesítéshez még elég meleg lesz a serpenyő, de a következő lépéshez is lesz ideje visszahűlni. Ha letelt a második 1 perc is, alacsonyabb hőfokon süssük tovább a steaket, amíg nekünk szimpatikus. Ha médiumra szeretnénk készíteni a húsunkat, 2 cm-es vastagságnál oldalanként 2-2 percig, 3 cm-es hús esetében 3-3 percig süssük. Utolsó lépésként a serpenyőt tegyük félre, a sütés idejével azonos ideig (4-6 perc) egy másik serpenyőben még pihentessük az elkészül húsunkat, engedjük visszahűlni a már megsült steaket. Sót csak a sütés után használjunk, így nem keményedik meg az elkészült ételünk. A sütés után megmaradt szaftot fel tudjuk használni köret készítéséhez, dinsztelhetünk benne egy kis hagymát, alkothatunk pl. egy mediterrán jellegű paradicsomos-petrezselymes kísérőt.

A steak esetében a médium állag egy belépő kategória, az idő múlásával jellemző, hogy egyre angolosabban fogyasztjuk, tehát egyre kevesebb ideig sütjük a húst." - Porkert Krisztián, tulajdonos

🐮 NPK Beef - Nagy Pál és Porkert Krisztián, Tulajdonosok Ajánlásával!

Kézműves Manufaktúra Prémium Minőséggel!

Jó étvágyat!

A termék a kosárba került!

A termék a kívánságlistára került!